Днес облачността ще бъде значителна. Слаби превалявания са възможни само 

...
Днес облачността ще бъде значителна. Слаби превалявания са възможни само 
Коментари Харесай

Днес малко слънце, но ни чака октомврийска зима

Днес облачността ще бъде забележителна. Слаби валежи са вероятни само  на обособени места, само че до края на деня те няма да са основни. Максималните температури през днешния ден ще са от 10 до 15 градуса.

Нов валежен развой стартира през нощта и на следващия ден заран, под въздействие по едно и също време на средиземноморски циклон, идващ от югозапад и гребен на високо атмосферно налягане на север и североизток от страната ни.

Минималните температури на следващия ден заран ще са от към 4 градуса на запад до към 10 в източните и югоизточни региони.

Започналите през нощта валежи още преди обяд ще обзет огромна част от западните и централни региони на страната, а до вечерта - и източните, само че в крайните западни елементи ще стартират да стопират.

По високите полета на запад, в това число и в софийско, както и западната част на Предбалкана, дъждът ще премесва с мокър сняг, като на високите места ще се образува и краткотрайна снежна завивка. В низините ще вали дъжд.

Дневните стойности ще са от към 3 по високите котловини до 10-12 в крайните източни региони и по Черноморието.

Ще духа слаб западен вятър.

В петък остава облачно и студено. Валежите на запад ще стопират, само че в източната половина на страната ще продължи да вали дъжд.

Дневните температури няма да се разграничават доста от минималните и ще са от 2-4 градуса по високите полета до 10-12 по морския бряг.

Облачно, с валежи в източните региони остава и в събота. Температурите ще останат без основна смяна.

Подобрение на времето стартира в неделя. Отначало в Дунавската низина температурите денем ще се покачат и ще доближат стойности до към 15 градуса. Там ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността.

В понеделник температурите ще се покачат още, само че заран ще има места с мъгли и ниски облаци.

Във вторник ще има места с температури, близки до 20 градуса. Облачността от северозапад ще се усили, само че ще бъде най-вече междинна и висока. В Дунавската низина ще духа слаб вятър от запад-северозапад.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР